Zapraszamy
- wszystkie podmioty gospodarcze zainteresowane identyfikacją gatunkową mikroorganizmów wyizolowanych z różnych produktów (zastosowanie metod molekularnych – DNA)
- firmy i instytucje, które w ramach projektów będą opracowywały produkt spożywczy z dodatkiem żywych kultur bakterii lub grzybów
- instytucje, które zainteresowane są badaniem autentyczności składu produktów mięsnych
- instytucje muzealne zainteresowane zastosowaniem metod biologii molekularnej w badaniu obiektów zabytkowych
Oferujemy
- identyfikację gatunkową bakterii i grzybów w oparciu o metody biologii molekularnej (izolacja DNA)
- badanie autentyczności składu produktów mięsnych dostępnych na rynku (identyfikacja domieszek mięsa zwierząt innych gatunków)
- badanie składu gatunkowego skór historycznych
Korzyści
- pozyskanie wiedzy o składzie gatunkowym mikroorganizmów wyizolowanych z różnych produktów
- zwiększenie konkurencyjności produktów na rynku poprzez ścisłe zdefiniowanie składu występujących w nim gatunków mikroorganizmów
- potwierdzenie autentyczności składu produktów mięsnych
- ustalenie nieznanego składu gatunkowego skór surowych
Kontakt
Dział Transferu Wiedzy i Projektów, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
tel. +48 12 293 59 09, 293 75 76
e-mail: transferwiedzy@uek.krakow.pl