Napój owocowy na bazie soków owocowych, musu jabłkowego i owoców derenia jadalnego typu shot dedykowany dla dzieci

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Linia 4 napojów energetyzujących na bazie naturalnych soków owocowych i warzywnych oraz kofeiny z wykorzystaniem procesu mikrokapsułkowania.
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.441570

O technologii

Napoje cechują się naturalnym słodkim smakiem i prostym składem (tzw. „clean label”), bez dodatku cukru, aromatów i substancji konserwujących. Wytworzone napoje są bogate w polifenole oraz witaminę C.

Więcej informacji o technologii: 


Technologia została opracowana w ramach projektu „AgriBioFood PULS IUNG 4.0”, który jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano