Wyszystkie
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Sposób nadawania skórze aktywności antymikrobowej

Sposób nadawania skórze aktywności antymikrobowej, który polega na tym, że na etapie wykończania kąpielowego skór korzystnie stosuje się naturalne olejki eteryczne o właściwościach antyseptycznych oraz środek umożliwiający otrzymanie emulsji trwałej
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Pieczywo bezglutenowe wzbogacone białkami niekonwencjonalnymi i sposób otrzymania pieczywa bezglutenowego

Pieczywo to w składzie zawiera dodatek białek niekonwencjonalnych i/lub mieszaninę tychże białek. Jako dodatki białkowe zastosowano proszek ze świerszczy domowych oraz białko wyizolowane z soku ziemniaczanego.
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Sposób wytwarzania mikrokapsułek zawierających mieszaninę olejów roślinnych

Przedmiotem wynalazku jest sposób wytwarzania mikrokapsułek zawierających mieszaninę olejów roślinnych oparty o suszenie rozpyłowe emulsji wodno-olejowych wytworzonych z wykorzystaniem mieszaniny białka karobowego i ziemniaczanego.
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Sposób wytwarzania roślinnego analogu gyrosa

Technologia pn. Sposób wytwarzania roślinnego analogu gyrosa.
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Sposób kapsułkowania olejów w komórkach drożdżowych

Technologia kapsułkowania olejów zawierających NNKT w otoczkach drożdżowych, które pozwalają ochronić kapsułkowany olej przed niekorzystnym wpływem czynników środowiskowych, a zatem przedłużyć wysoką wartość odżywczą tychże olejów.

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano