
Sposób nadawania skórze aktywności antymikrobowej
Sposób nadawania skórze aktywności antymikrobowej, który polega na tym, że na etapie wykończania kąpielowego skór korzystnie stosuje się naturalne olejki eteryczne o właściwościach antyseptycznych oraz środek umożliwiający otrzymanie emulsji trwałej

Pieczywo bezglutenowe wzbogacone białkami niekonwencjonalnymi i sposób otrzymania pieczywa bezglutenowego
Pieczywo to w składzie zawiera dodatek białek niekonwencjonalnych i/lub mieszaninę tychże białek. Jako dodatki białkowe zastosowano proszek ze świerszczy domowych oraz białko wyizolowane z soku ziemniaczanego.

Sposób wytwarzania mikrokapsułek zawierających mieszaninę olejów roślinnych
Przedmiotem wynalazku jest sposób wytwarzania mikrokapsułek zawierających mieszaninę olejów roślinnych oparty o suszenie rozpyłowe emulsji wodno-olejowych wytworzonych z wykorzystaniem mieszaniny białka karobowego i ziemniaczanego.

Sposób wytwarzania roślinnego analogu gyrosa
Technologia pn. Sposób wytwarzania roślinnego analogu gyrosa.

Sposób kapsułkowania olejów w komórkach drożdżowych
Technologia kapsułkowania olejów zawierających NNKT w otoczkach drożdżowych, które pozwalają ochronić kapsułkowany olej przed niekorzystnym wpływem czynników środowiskowych, a zatem przedłużyć wysoką wartość odżywczą tychże olejów.

Ekstrudat do produkcji roślinnego zastępnika mięsa i sposób wytwarzania ekstrudatu
Technologia otrzymywania ekstrudatów z wykorzystaniem białka ziemniaczanego.