Pieczywo o bardzo niskiej zawartości glutenu oraz pieczywo bezglutenowe typu pumpernikiel

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Technologia pn. Pieczywo o bardzo niskiej zawartości glutenu oraz pieczywo bezglutenowe typu pumpernikiel poprzez zastosowanie mąki ryżowej i mąki owsianej
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.441663

O technologii

Przedmiotem zaproszenia jest opracowana receptura oraz sposób wytworzenia chleba typu pumpernikiel o bardzo niskiej zawartości glutenu, z zastosowaniem mąki ryżowej oraz chleba bezglutenowego z zastosowaniem mąki owsianej.  Proponowany proces produkcji chleba typu pumpernikiel o bardzo niskiej zawartości glutenu oraz pieczywa bezglutenowego typu pumpernikiel oparty jest o tradycyjną recepturę wytwarzania pumpernikla.

Więcej informacji o technologii: 


Technologia została  opracowana w ramach projektu „AgriBioFood PULS IUNG 4.0”, który jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano