
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.441663
O technologii
Przedmiotem zaproszenia jest opracowana receptura oraz sposób wytworzenia chleba typu pumpernikiel o bardzo niskiej zawartości glutenu, z zastosowaniem mąki ryżowej oraz chleba bezglutenowego z zastosowaniem mąki owsianej. Proponowany proces produkcji chleba typu pumpernikiel o bardzo niskiej zawartości glutenu oraz pieczywa bezglutenowego typu pumpernikiel oparty jest o tradycyjną recepturę wytwarzania pumpernikla.
Więcej informacji o technologii:
Technologia została opracowana w ramach projektu „AgriBioFood PULS IUNG 4.0”, który jest współfinansowany ze środków finansowych na naukę w ramach projektu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 (Działanie 4.4).
Kontakt z Brokerem Technologii
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 63
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 304.59 KB
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 308.72 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 495.85 KB