Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: nr P.445945 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 5
O technologii
Według Twórców niniejszej technologii, dostępne na rynku produkty charakteryzują się znacznie niższą wartością odżywczą. Do wytworzenia roślinnego analogu burgera użyto starannie dobrane składniki białkowe, tłuszczowe oraz wzbogacające. Dzięki temu udało się stworzyć produkt posiadający lepsze wartościowe składniki w porównaniu do produktów mięsnych. Nastąpiło to dzięki zastosowaniu substancji bioaktywnych o potwierdzonym pozytywnym wpływie na zdrowie. W związku z tym produkt, w odróżnieniu do obecnie dostępnych na rynku innych produktów, jest bogaty w składniki odżywcze, które dostarczają cennych związków wspomagających zdrowie.
Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl
Kontakt z Brokerem Technologii
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 63
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 167.28 KB
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 170.55 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 216.72 KB