Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Technologia dotyczy sposobu produkcji biofermentu pyłku pszczelego. Dzięki procesowi fermentacji produkt zyskuje nowe, biofunkcjonalne właściwości o szerokim potencjale aplikacyjnym.
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.448626

O technologii

Przedmiotem zaproszenia jest technologia pn. Sposób produkcji biofermentu pyłku pszczelego.
Technologia dotyczy pyłku pszczelego pozyskanego z pasiek zlokalizowanych w różnych regionach Polski spełniających wymagania jakościowe dla obnóży pyłkowych.
Pyłek pszczeli stanowi surowiec do otrzymania biofermentu z pyłku pszczelego.
Określone w technologii warunki przechowywania zapobiegają degradacji substancji bioaktywnych zawartych w surowcu.
Dzięki procesowi fermentacji produkt zyskuje nowe, biofunkcjonalne właściwości o szerokim potencjale aplikacyjnym,
zwłaszcza w aspekcie jego wykorzystania w przemyśle kosmetycznym - do produkcji surowców kosmetycznych i dermokosmetyków.

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl

Kontakt ze Starszym specjalistą ds. komercjalizacji

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 65

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano