Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Sposób wytwarzania owsianki instant na bazie miąższu korzenia spichrzowego buraka ćwikłowego (Beta vulgaris subsp. vulgaris) i owsianka wzbogacona w jony żelaza wytworzone tym sposobem.
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.442890 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 7

O technologii

Owsianka instant według wynalazku zawiera mieszaninę co najmniej jednego rodzaju owoców suszonych oraz płatków owsianych górskich, migdałów płatkowanych, izolatu białka serwatkowego i cukru brązowego w jakim  do składników owsianki dodany jest dodatek funkcjonalny z miąższu buraka w ilości 3-7% wagowego w formie rozdrobnionej w kształcie  kostki, albo proszku, a ilość pozostałych składników zawarta jest w przedziałach od 3 do 4% wagowych suszonych owoców truskawki, od 3 do 4% wagowych suszonych borówek amerykańskich, od 3 do 4% wagowych suszonych owoców maliny, od 4 do 5% wagowych płatkowanych migdałów, jabłko suszone 7% wagowych, izolat białka serwatkowego 5% wagowych i cukier brązowy 3% wagowych.

owsianka-2.jpg

Produkt wytworzony w warunkach laboratoryjnych

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano