
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.442890 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 7
O technologii
Owsianka instant według wynalazku zawiera mieszaninę co najmniej jednego rodzaju owoców suszonych oraz płatków owsianych górskich, migdałów płatkowanych, izolatu białka serwatkowego i cukru brązowego w jakim do składników owsianki dodany jest dodatek funkcjonalny z miąższu buraka w ilości 3-7% wagowego w formie rozdrobnionej w kształcie kostki, albo proszku, a ilość pozostałych składników zawarta jest w przedziałach od 3 do 4% wagowych suszonych owoców truskawki, od 3 do 4% wagowych suszonych borówek amerykańskich, od 3 do 4% wagowych suszonych owoców maliny, od 4 do 5% wagowych płatkowanych migdałów, jabłko suszone 7% wagowych, izolat białka serwatkowego 5% wagowych i cukier brązowy 3% wagowych.
Produkt wytworzony w warunkach laboratoryjnych
Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl
Kontakt z Brokerem Technologii
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 63
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 305.16 KB
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 307.92 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 541.67 KB