Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Owsianka instant z jabłkiem wzbogaconym w wapń. Opracowany produkt w postaci owsianki instant może stanowić danie lub przekąskę, której walory zwiększono dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii wzbogacania materiału roślinnego w wapń.
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.446507

O technologii

Przedmiotem zaproszenia jest technologia pn. Owsianka instant z jabłkiem wzbogaconym w wapń. Opracowany produkt w postaci owsianki instant może stanowić danie lub przekąskę, której walory zwiększono dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii wzbogacania materiału roślinnego w wapń. Koncepcja nowej linii produktowej żywności wzbogaconej w przyswajalne formy wapnia wpisuje się w trend związany ze zdrowym odżywianiem oraz profilaktyką niedoborów wapnia i osteoporozy. Wstępne badania ankietowe wskazują zapotrzebowanie na żywność, która oprócz postaci tradycyjnej potrawy będzie posiadać dodatkowe walory prozdrowotne. Z tego powodu owsianka instant z jabłkiem wzbogaconym w wapń może znaleźć zastosowanie w branży spożywczej.

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl


Kontakt ze Starszym specjalistą ds. komercjalizacji

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 65

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano