
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.446507
O technologii
Przedmiotem zaproszenia jest technologia pn. Owsianka instant z jabłkiem wzbogaconym w wapń. Opracowany produkt w postaci owsianki instant może stanowić danie lub przekąskę, której walory zwiększono dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii wzbogacania materiału roślinnego w wapń. Koncepcja nowej linii produktowej żywności wzbogaconej w przyswajalne formy wapnia wpisuje się w trend związany ze zdrowym odżywianiem oraz profilaktyką niedoborów wapnia i osteoporozy. Wstępne badania ankietowe wskazują zapotrzebowanie na żywność, która oprócz postaci tradycyjnej potrawy będzie posiadać dodatkowe walory prozdrowotne. Z tego powodu owsianka instant z jabłkiem wzbogaconym w wapń może znaleźć zastosowanie w branży spożywczej.
Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl
Kontakt ze Starszym specjalistą ds. komercjalizacji
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 65
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 184.01 KB
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 180.74 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 178.44 KB