Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.444314 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 5
O technologii
Etap pierwszy obejmuje proces fermentowania ziaren soi oraz ekstrakcję izoflawonów sojowych. W etapie drugim następuje mieszanie ekstraktu izoflawonów sojowych z probiotykiem w odpowiedniej proporcji oraz kapsułkowanie. Zaletą tej technologii jest uzyskanie ekstraktu o wysokim stężeniu izoflawonów sojowych z tempeh. Połączenie ekstraktu sojowego z lactobacillus acidophilus stanowi nowatorski produkt o wysokim potencjale zdrowotnym. Jest on bezpieczny dla komórek śródbłonka jelitowego. Opracowany produkt jest suplementem diety, którego grupą docelową są kobiety po menopauzie
Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl
Kontakt z Brokerem Technologii
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 63
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 306.43 KB
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 309.08 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 500.75 KB