Suplement diety z izoflawonami sojowymi i Lactobacillus acidophilus i sposób jego wytwarzania

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Przedmiotem zaproszenia jest suplement diety stosowany w prewencji i wspomaganiu terapii osteoporozy u kobiet. Suplement ten stanowi połączenie wyizolowanej z fermentowanych ziaren soi daidzeiny i genisteiny oraz bakterii probiotycznych Lactobacillus
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.444314 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 5

O technologii

Etap pierwszy obejmuje proces fermentowania ziaren soi oraz ekstrakcję izoflawonów sojowych. W etapie drugim następuje mieszanie ekstraktu izoflawonów sojowych z probiotykiem w odpowiedniej proporcji oraz kapsułkowanie. Zaletą tej technologii jest uzyskanie ekstraktu o wysokim stężeniu izoflawonów sojowych z tempeh. Połączenie ekstraktu sojowego z lactobacillus acidophilus stanowi nowatorski produkt o wysokim potencjale zdrowotnym. Jest on bezpieczny dla komórek śródbłonka jelitowego. Opracowany produkt jest suplementem diety, którego grupą docelową są kobiety po menopauzie

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano