Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Sposób wytwarzania posypki warzywnej na bazie miąższu korzenia spichrzowego buraka ćwikłowego (Beta vulgaris subsp. vulgaris) i posypka wzbogacona w jony żelaza wytworzona tym sposobem.
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.442892 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 6

O technologii

Posypka warzywna zawierająca mieszaninę co najmniej jednego rodzaju warzyw suszonych, co najmniej jednego rodzaju przypraw oraz soli w jakim  do składników posypki warzywnej dodany jest dodatek funkcjonalny z miąższu buraka w ilości 5-14 % wagowego w formie rozdrobnionej w kształcie  kostki, albo proszku, a ilość pozostałych składników zawarta jest w przedziałach od 14 do 33% wagowych suszonego korzenia marchwi, od 10 do 20% wagowych suszonego pomidora, suszony korzeń pietruszki 19% wagowych, suszony korzeń pasternaku 10% wagowych, suszony korzeń selera  10% wagowych, suszona cebula 5% wagowych, suszona nać pietruszki 3% wagowych, suszony czosnek 1% wagowego, suszone kapelusze borowików 0,4% wagowych, suszone liście lubczyku 2% wagowych, zmielony susz papryki słodkiej 0,2% wagowych, zmielony susz pieprzu czarnego 0,2% wagowych, zmielony susz kłączy kurkumy 0,2% wagowych i sól himalajską 1% wagowego

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

Pliki do pobrania

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano