Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.442892 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 6
O technologii
Posypka warzywna zawierająca mieszaninę co najmniej jednego rodzaju warzyw suszonych, co najmniej jednego rodzaju przypraw oraz soli w jakim do składników posypki warzywnej dodany jest dodatek funkcjonalny z miąższu buraka w ilości 5-14 % wagowego w formie rozdrobnionej w kształcie kostki, albo proszku, a ilość pozostałych składników zawarta jest w przedziałach od 14 do 33% wagowych suszonego korzenia marchwi, od 10 do 20% wagowych suszonego pomidora, suszony korzeń pietruszki 19% wagowych, suszony korzeń pasternaku 10% wagowych, suszony korzeń selera 10% wagowych, suszona cebula 5% wagowych, suszona nać pietruszki 3% wagowych, suszony czosnek 1% wagowego, suszone kapelusze borowików 0,4% wagowych, suszone liście lubczyku 2% wagowych, zmielony susz papryki słodkiej 0,2% wagowych, zmielony susz pieprzu czarnego 0,2% wagowych, zmielony susz kłączy kurkumy 0,2% wagowych i sól himalajską 1% wagowego
Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl
Kontakt z Brokerem Technologii
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 63
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
Pliki do pobrania
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 304.36 KB
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 307.13 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 497.03 KB