Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Sposób wytwarzania batonów owocowo-zbożowych na bazie miąższu korzenia spichrzowego buraka ćwikłowego (Beta vulgaris subsp. vulgaris) i baton wzbogaconego w jony żelaza wytworzony tym sposobem
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.442893 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 6

O technologii

Baton zawierający mieszaninę co najmniej jednego rodzaju owoców suszonych, co najmniej jednego rodzaju miodu oraz inuliny i płatków pszennych w jakim  do składników batonu dodany jest dodatek funkcjonalny z miąższu buraka w ilości 5-10 % wagowego w formie rozdrobnionej w kształcie  kostki, albo proszku, a ilość pozostałych składników zawarta jest w przedziałach od 1 do 2% wagowych suszonych owoców winogrona, od 1 do 2% wagowych suszonych owoców róży, od 1 do 4% wagowych suszonych owoców ananasa, od 1 do 2% wagowych suszonych owoców mango, suszone owoce brzoskwini (do 1,6% wagowych), suszone owoce rokitnika (do 0,4% wagowych), inulina (do 3% wagowych), miód (do 50% wagowych) i płatki pszenne (do 30% wagowych).

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano