Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Mieszanka służąca do wypieków bezglutenowych przeznaczona dla osób szczególnie nietolerujących glutenu.
Patenty / Zgłoszenia patentowe
Jednostki naukowe: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Numer zgłoszenia / patentu: 213548
Mieszanka służąca do wypieków bezglutenowych przeznaczona dla osób szczególnie nietolerujących glutenu.

Mieszanka składająca się m.in. ze:

  • skrobi kukurydzianej,
  • mąki ziemniaczanej,
  • pektyny,
  • soli,
  • cukru,
  • drożdży,
  • oleju słonecznikowego,
  • wody,

znamienna jest tym, że zawiera w swoim składzie mąkę gryczną, otrzymaną z obłuszczonych ziarniaków w odpowiedniej ilości w stosunku do pozostałych składników.


Kontakt z Brokerem Technologii
Biuro Wspierania Badań, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

Anna Bednarska

tel. 691 963 005

e-mail: a.bednarska@pan.olsztyn.pl

Z

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano