
Przedmiotem wynalazku jest wzbogacona mieszanka wypiekowa o podwyższonym potencjale przeciwutleniającym, składająca się z mąk różnego rodzaju chlebowych.
Patenty / Zgłoszenia patentowe Jednostki naukowe: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Numer zgłoszenia / patentu: 411731
Przedmiotem wynalazku jest wzbogacona mieszanka wypiekowa o podwyższonym potencjale przeciwutleniającym, składająca się z mąk różnego rodzaju chlebowych oraz ich mieszankę o dowolnej granulacji, prasowanych drożdży piekarskich, naturalnego kwasu żytniego, soli, ekstraktu słodowego jasnego, mielonej łuski gryczanej i wody.
Kontakt z Brokerem Technologii
Biuro Wspierania Badań, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Anna Bednarska
tel. 691 963 005
e-mail: a.bednarska@pan.olsztyn.pl