
Mieszanka wypiekowa przeznaczona głównie do wypieku chleba
Patenty / Zgłoszenia patentowe Jednostki naukowe: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Numer zgłoszenia / patentu: 225881
Mieszanka wypiekowa przeznaczona głównie do wypieku chleba.
Powiększona wartość odżywcza pieczywa
Zastosowana technologia wypiekowa znacząco zwiększa wartość odżywczą oraz poprawia właściwości organoleptyczne uzyskanego produktu. Wypieki uzyskane metodą podaną w wynalazku charakteryzują się wysoką pojemnością przeciwutleniającą. Produkt uzyskany według technologii zaproponowanej w wynalazku charakteryzuje się pozytywnymi walorami smakowymi, zapachowymi oraz posiada korzystne wybarwienie skórki i miękiszu.
Kontakt z Brokerem Technologii
Biuro Wspierania Badań, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Anna Bednarska
tel. 691 963 005
e-mail: a.bednarska@pan.olsztyn.pl