Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Sposób wytwarzania steków warzywnych instant na bazie miąższu korzenia spichrzowego buraka ćwikłowego (Beta vulgaris subsp. vulgaris) i stek wzbogacony w jony żelaza wytworzone tym sposobem
Patenty / Zgłoszenia patentoweKnow-how
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: P.442891 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 7

O technologii

Stek warzywny instant zawierający mieszaninę co najmniej jednego rodzaju mąki, warzyw suszonych, przypraw oraz płatków gryczanych prażonych, teksturowanego białka grochu, grzyba i siemienia lnianego prażonego w jakim  do składników steku dodany jest dodatek funkcjonalny z miąższu buraka w ilości 4-9 % wagowego w formie rozdrobnionej w kształcie  kostki, albo proszku, a ilość pozostałych składników zawarta jest w przedziałach od 14 do 15% wagowych suszonych płatków gryczanych prażonych, od 15 do 16% wagowych suszonego teksturowanego białka grochu, od 15 do 16% wagowych mąki z dyni, od 17 do 19% wagowych mąki z ciecierzycy, cebula suszona 2% wagowych, czosnek suszony 2% wagowych, natka pietruszki suszonej 2% wagowych, pieprz czarny suszony 0,2% wagowych, suszone liście lubczyku 2% wagowych, suszone nasiona kminu rzymskiego 0,5% wagowych, suszona papryka wędzona 3% wagowych, suszony grzyb borowik 8% wagowych, siemię lniane prażone 10% wagowych i sól himalajska 0,3% wagowych.

Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl


Kontakt z Brokerem Technologii

Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

 Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52

60-627 Poznań

 tel. (0) 61 846 62 63

e-mail: ciitt@up.poznan.pl

ciitt_wybrane_logo_v3_male.png

 

ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII

Podobne rozwiązania technologiczne

Czy wyrażasz zgodę na przechowywanie cookies przez pactt.pl?

Zapisano