
Jednostki naukowe: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Numer zgłoszenia / patentu: PL 225693 Poziom gotowości technologicznej (TRL): 6
O technologii
Przedmiotem technologii jest napój zawierający w swoim składzie sok z ziemniaków w ilości od 2% do 15% suchej masy soku ziemniaczanego oraz dowolne soki owocowe lub warzywne. Stosowany może być zarówno świeży sok z ziemniaków jak i zagęszczony i/lub suszony sok, bez względu na sposób suszenia i zagęszczania. Stosuje się zwłaszcza sok suszony rozpyłowo lub sok liofilizowany bądź sok kriokoncentrowany. Wynalazek obejmuje również sposób wytwarzania napoju, który polega na rozdrobnieniu owoców, ewentualnym dodaniu preparatów pektynolitycznych, wytłoczeniu soku do którego dodaje się sok ziemniaczany w ilości od 2% do 15% suchej masy soku.
Więcej informacji o technologii: ciitt.up.poznan.pl
Kontakt z Brokerem Technologii
Centrum Innowacji i Transferu Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Kolegium Rungego
ul. Wojska Polskiego 52
60-627 Poznań
tel. (0) 61 846 62 63
e-mail: ciitt@up.poznan.pl
ZAPROSZENIE DO SKŁADANIA OFERT NA NABYCIE LICENCJI NA TECHNOLOGIĘ/NABYCIE PRAW DO TECHNOLOGII
-
Formularz oferty zakupu licencji
[ .pdf ] 303.38 KB
-
Formularz oferty zakupu praw
[ .pdf ] 305.79 KB
-
Zaproszenie
[ .pdf ] 496.70 KB